“Street art: Murals que no callen” a càrrec d’Ana Pulido Castro

A l’assignatura Panorama de l’Art Contemporani s’estudia l’Street Art envers una ciutat resignificada com a marc de pensament; d’interacció de sinergies; i de punt d’inflexió de problemàtiques derivades del gènere i de la identitat, dels moviments migratoris, de la dicotomia entre espai públic i espai privat, la interculturalitat, etc.  

El proper 24 d’octubre a les 9.30 h, Ana Pulido realitzarà una conferència al Campus Llotja titulada “Street art: Murals que no callen”.

La barcelonesa Ana Pulido Castro és titulada en el Grau Superior d’Il·lustració (EASD Pau Gargallo) i en el Grau Superior d’Arts Aplicades al Mur (EASD Llotja). Actualment, és docent en Arts aplicades al mur i vidrieres a la Llotja (Sant Andreu).

Es tracta d’una artista que treballa a peu de carrer, domicilis particulars, centres d’art i galeries, fàbriques… Les seves obres han sigut exposades a Barcelona, Girona, Lleida, Madrid, Segovia, Dubai, Edimburg, Lió, Venècia, etc.

Les seves obres plàstiques responen a una barreja entre les pulsions coloristes de l’expressionisme i l’abstracció informalista i la sobrietat orientalista de la tendència minimalista. A través de l’emprament de diverses tècniques (aiguades, aquarel·les, collages, tintes), l’artista proposa una relectura i reescriptura del món a través de l’enfocament feminista i la barreja cultural entre Occident i Orient.