Taller de cal·ligrafia gòtica amb Oriol Miró

Oriol Miró va impartir un taller de cal·ligrafia gòtica als estudiants de l’optativa de cal·ligrafia de les quatre especialitats del campus Llotja, que va destacar pel seu enfocament en un format en gran escala.

Al llarg de la sessió, els estudiants van explorar les característiques històriques i formals de les lletres gòtiques, utilitzant eines tradicionals, com els pinzells plans, i d’altres més experimentals, com el feltre i altres teixits. El taller va destacar per les dimensions del llenç, que va permetre als participants l’oportunitat de treballar la cal·ligrafia en un format més ampli i d’una manera més lliure.

Oriol Miró treballa al seu propi estudi de cal·ligrafia i tipografia des de l’any 1994. La seva feina inclou col·laboracions i encàrrecs per a agències de publicitat, dissenyadors gràfics, museus, mitjans de comunicació, xarxes i editorials. Entre moltes obres, hi ha logotips, titulars, capçaleres, llargs textos de composició, diplomes, murals, cal·ligrafia de parets, títols de pel·lícules, llibres, portades de llibres, i altres.