Visita dels estudiants de segon curs a l’estudi de disseny gràfic i il·lustració “canseixanta”

Fa unes setmanes, els alumnes de 2n curs de l’especialitat de Disseny gràfic del Campus d’Olot, van visitar l’estudi de disseny gràfic i il·lustració canseixanta, ubicat a Banyoles. La visita es va desenvolupar dins l’assignatura de Projectes de disseny gràfic 1 i tenia com a objectiu conèixer de primera mà alguns dels estudis de disseny gràfic de la comarca.

Format per Joan Gómez i Txell Darné, canseixanta treballa amb il·lusió i atreviment en projectes de tota mena, des de projectes gràfics, d’il·lustració i teatrals. Actualment, però, són part d’un projecte que se senten seu. Es tracta de Londji, un espai de creació on poden idear i donar forma a joguines creatives i poètiques per a nens i adults de totes les edats. En Joan i la Txell en són els directors d’art des del 2007, i amb Londji creen joguines amb valors, fets amb materials amables i sostenibles.

Londji dissenya i fabrica joguines de quilòmetre 0, des del Pla de l’Estany, a foc lent, amb molt d’afecte i utilitzant els millors materials, respectant les condicions laborals, generant riquesa a l’entorn i sent respectuosos amb el planeta.

Canseixanta va mostrar i explicar a l’alumnat un seguit de projectes diversos, entre els quals es trobaven llibres de text, material gràfic, identitat corporativa, exposicions, escenografies… El final de la visita va tenir un caràcter lúdic donat que l’alumnat va poder posar en pràctica un dels seus dissenys, un joc de cartes estratègic de Londji que té per nom “À la Cuisine”. Es tracta d’un joc de dinàmica ràpida, que potencia l’observació, la memòria i la concentració tot elaborant les receptes més exquisides amb diversos ingredients.