‘Al pot petit hi ha la bona confitura’

El nou marxandatge d’Osona Turisme, projectat al campus Vic de l’ESDAPC

“Al pot petit hi ha la bona confitura” és la proposta de l’Anna Pujol, seleccionada com a nou objecte de marxandatge per promocionar el territori i que, des de fa pocs dies, ja es pot trobar en les Oficines de Turisme de la Comarca d’Osona. “Aquest disseny sorgeix de la idea/concepte equivocada que la majoria de gent té sobre una comarca petita com és Osona.

Pensen que, per ser comarca, no hi ha res interessant. És llavors que s’idea aquesta bossa amb la frase “Al pot petit hi ha la bona confitura”. Aquesta bosseta/motxilla, comença sent un estoig petit que, a mesura que es va desplegant, es converteix en una bossa amb dues opcions d’ús, segons la comoditat que es prefereixi. Osona no només és un lloc petit, sinó que, dins d’aquesta comarca, hi ha una gran diversitat de llocs per explorar i conèixer. I valen molt la pena!”

Des de l’assignatura d’Introducció al disseny de 1r curs, en col·laboració de manera transversal amb l’assignatura de Llenguatges del disseny II, fa dos anys ens va arribar una proposta de concurs per elaborar un element de marxandatge que representés a la comarca d’Osona. Tots els alumnes de primer curs van rebre el mateix briefing que va presentar el client i posteriorment, malgrat coincidir en plena pandèmia i les dificultats de treball que això va ocasionar, els alumnes van ser capaços d’adaptar-se a les circumstàncies i van acabar presentant unes propostes molt creatives i que representaven molt bé la comarca.

La fabricació de la bossa s’ha dut a terme en el centre especial de treball ADFOCET, de l’Associació Diversitat Funcional d’Osona, entitat que s’encarrega de buscar oportunitats per a les persones amb diversitat funcional.

La col·laboració amb Osona Turisme ha permès als alumnes poder participar en un projecte que s’ha acabat fent realitat. Una molt bona experiència d’aprenentatge.