Carlos José Arredondo, alumni d’ESDAPC, guardonat amb el tercer premi “Leonardo da Vinci”

Carlos José Arredondo, alumni de l’especialitat de Disseny de Producte de l’ESDAPC i fundador de Nez Estudio, ha estat guardonat amb el tercer premi “Leonardo da Vinci” a la Biennale de Florència 2023 en la categoria de Disseny.

Nez Estudio és un estudi de disseny de producte, encapçalat per Carlos José Arredondo, creat per poder explorar i experimentar en l’àmbit del mobiliari d’acord amb tres principis: sostenibilitat, comoditat i diferenciació. L’estudi treballa des de l’autoproducció de forma completament artesanal, barrejant materials tradicionals com la fusta amb elements d’impressió 3D, i creant productes amb la intenció que siguin fàcilment reparables i reciclables. Així, en els seus dissenys no s’utilitzen adhesius ni productes químics amb alt impacte ambiental.

Nez Estudio va ser convidat a participar en la Biennale de Florència 2023, una exposició d’artistes i dissenyadors d’àmbit internacional, on ha estat guardonat amb el premi “Leonardo Da Vinci.” Aquest premi va ser creat el 2019 per incloure en aquest esdeveniment la disciplina del disseny en diverses categories: arquitectura i interiorisme, industrial i producte, moda, joieria, comunicació i disseny gràfic, i tecnologia i disseny de jocs, i s’atorga a dissenyadors i organitzacions que es distingeixen per la seva contribució a la creativitat i la innovació.