Conferència d’Anatxu Zabalbeascoa: “Del zapato al urbanismo: el diseño que dibuja nuestra vida”

La periodista i historiadora de l’art Anatxu Zabalbeascoa farà una xerrada el proper 20 de març, dirigida als estudiants de primer curs de totes les especialitats i l’alumnat interessat en les tendències actuals de disseny.

Anatxu Zabalbeascoa va estudiar Ciències de la Informació a la Universitat Autònoma de Barcelona i Història de l’Art a The School of the Arts Institute de Chicago. Escriu sobre arquitectura, art i disseny a El País Semanal i al suplement Babelia des de fa més de vint anys; des del 2010, també escriu un blog d’arquitectura anomenat “Del tirador a la ciudad”, en la versió digital d’El País.

La seva producció editorial inclou “The New Spanish Architecture” (Rizzoli, Nova York, 1993), “Vidas construidas: Biografías de arquitectos” (Gustavo Gili, 1998), “Las casas del siglo” (Gustavo Gili, 1999), “Minimalismos” (Gustavo Gili, 2000) o “Todo sobre la casa” (Gustavo Gili, 2011), entre altres títols.

Ha estat jurat del Premi Nacional d’Espanya de Disseny, de la Medalla d’Or d’Arquitectura Espanyola, de la Biennal d’Arquitectura Espanyola, del Premi Arquitectònic de la Ciutat de Barcelona o del FAD d’Arquitectura, entre d’altres. Actualment, és presidenta del jurat del Premi Internacional d’Artesania Loewe.

La conferència es realitzarà el 20 de març de 12.00 h a 13.30 h. a la Sala d’Actes del campus Llotja Sant Gervasi.