L’Adrià Gómez i l’Òscar Cobo, alumnes de la primera i de la quarta promoció de l’ESDAPC, ens han visitat al campus Serra i Abella com ja acostuma a ser tradició. Ens han explicat les seves feines de tipografia, des de les òperes primes que van fer en l’àmbit acadèmic fins a les que han fet com a professionals per a diferents foneries o tipògrafs catalans.

La xerrada ha estat oberta a tothom però adreçada especialment a l’alumnat de segon curs d’ESDAPC i organitzada des de l’assignatura de Disseny tipogràfic.

La conferència es completarà amb la correcció individual dels projectes de tipografia de l’alumnat.

 

Els estudiants del Grau en Disseny Gràfic Alba Salvadó, Ekaitz Sanchez i Martí Viñuales han estat seleccionats dins les categories “Aporta Estudiants” i “Treball Lliure”, als premis ADG Laus 2023. Els Premis ADG Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual reconeixen els millors projectes en més de 50 apartats de cinc categories: Disseny Gràfic, Digital, Publicitat, Audiovisual i Estudiants. Els Laus promouen el disseny, projecten la seva importància cultural i econòmica per a la societat, i donen suport a l’entorn professional.

En els Premis ADG Laus Estudiants es distingeix la qualitat conceptual de les peces presentades. Es valora que les bones idees siguin la base dels projectes, així com la pertinència i l’articulació amb les quals aquestes idees estan representades. En conseqüència, es valora la intel·ligència i l’enginy en la capacitat de transmetre missatges a través del llenguatge visual.

Els Treballs Finals de Grau de l’Alba Salvadó “Uncle Joan” i el de l’Ekaitz Sanchez “L’oreneta sempre torna” estan seleccionats com a finalistes dins la categoria “Aporta Estudiants” i el projecte del Martí Viñuales “Ver más espacio”, competirà dins la categoria de “Treball Lliure” d’estudiants de disseny gràfic.

La cerimònia dels premis ADG Laus 2023 tindrà lloc a Palo Alto, Barcelona, el dia 8 de juny. Serà el moment en el qual es revelarà el veredicte del jurat i on els estudis, agències i estudiants premiats podran recollir el seu trofeu.

 

L’alumnat de 3r curs de disseny d’interiors del Campus Deià en l’assignatura Projectes Interdisciplinaris de Disseny, va iniciar al mes de febrer el projecte COCRAE – Codissenyar els espais d’un Centre Residencial d’Acció Educativa.

Es tracta d’un projecte d’aprenentatge i cocreació entre alumnes de disseny d’interiorisme amb un col·lectiu en situació vulnerable, lliure de qualsevol estigma. Seguint una metodologia de treball inclusiva, estudiants i el col·lectiu aplicaran els seus coneixements per tal de detectar necessitats, entendre’s, empatitzar i promoure el Disseny com a motor per a la innovació social. Un projecte amb un retorn bidireccional, tant pel col·lectiu com pels estudiants.

La proposta consisteix en:

  • Conèixer el col·lectiu i generar vincles.
  • Codissenyar l’espai on els menors del centre habiten.
  • Millorar l’espai juntament amb els menors del centre.

El passat 6 de març, nenes i nens del CRAE i estudiants van celebrar una primera trobada que tenia per objectius conèixer el col·lectiu i generar vincles. Alumnat i nens, van poder començar a conèixer-se; en primer lloc, amb un vídeo presentació; seguidament amb uns jocs d’equip; i, finalment, amb una gimcana pels espais del Campus Deià on alumnat i infants havien de trobar un conjunt d’imatges suggerents i propositives que, després haurien de posar en comú per detectar les necessitats dels espais que habiten.

Establerts els primers vincles, es van definir els diversos grups de treball seguint la Metodologia de Belbin de Rols d’equip basats en l’acció. L’alumnat a més va poder decidir involucrar-se, per una banda, amb el grup de mitjans (11 a 14 anys) amb quins es replanteja l’actual estat del menjador i vestíbul de la planta primera del CRAE. Per altra banda, amb el grup de grans (15 a 17 anys), amb quins es dissenya conjuntament la redistribució i canvi material i de mobiliari de l’espai de grans. Tots aquests espais es troben ubicats a la planta primera de l’edifici del CRAE.

A escala organitzativa, cada grup se’n va anar reunint al mateix CRAE i, cada quinze dies, de manera alternada entre mitjans i grans, per treballar, repensar i redissenyar, al llarg de 90 minuts de cada sessió els diferents espais fins a arribar als prototipatges. Aquest procés s’ha desenvolupat en 6 sessions al llarg de dos mesos.

COCRAE ha rebut les Ajudes del Cooperació del COAC 2022 a l’àmbit local, atorgada a Ojalá Projects i com arquitecta responsable Amaya Martínez, qui amb l’Anna Solé tutoritzen el projecte, acompanyats per les educadores del centre i l’Anaïs Esmerado, d’Ojalá Projects.

Fotografies: Marc Asensio.

Més informació

 

El passat dimecres 17 de maig va tenir lloc al Centre Cívic Vil·la Urània del Districte de Sarrià-Sant Gervasi, l’exposició participativa “No tenim edat”, una acció desenvolupada pels estudiants de 3r curs de disseny gràfic, interiors, moda i producte del campus Llotja de l’ESDAPC.

L’exposició col·lectiva presentava diversos aspectes de la vida quotidiana de les persones majors de setanta-cinc anys a través de 12 instal·lacions participatives, amb l’objectiu de redefinir la percepció de l’envelliment actiu.

Aquestes instal·lacions involucraven activament als visitants, convidant-los a reflexionar sobre les seves pròpies actituds cap a l’envelliment.

El dimarts 6 de juny a la Sala RAZZMATAZZ tindrà lloc l’acte de graduació de la promoció 2019-23 d’ESDAPC.

Tot l’alumnat rebrà l’enllaç d’inscripció al seu mail corporatiu @esdapcatalunya.cat que caldrà omplir abans del 31 de maig.
De 20:30h a 22:00h: Acte graduació per alumnat de 4t curs i professorat.
A partir de les 22:00h Festa oberta a tota la comunitat ESDAPC.

No us perdeu un dia tan especial. Us hi esperem!

Aquest divendres 26 de maig a les 13.30 h a l’Espai Blanc del Campus Llotja, es presentarà el treball que s’ha fet a l’assignatura Experimentació amb nous materials, amb alumnes de 3r curs de les quatre especialitats de disseny.

No és una expo de coses acabades que pertanyen al passat, sinó de coses començades, que pertanyen al futur. S’han utilitzat procediments més científics, aleatoris, inspiracions i amb l’objectiu de fer un objecte.

L’acte està organitzat pels alumnes de l’assignatura: Àlex Jiménez, Anca Ioana, Andrea Mendoza, Arnau de Monserrat, Carlos Alorda, Carlos Puig, Clara Zaniol, David Molina, Fran Niubó, Jordi Mañosa, Manuel Mur, Mariona Moreno, Rita Oliva, Emma Pérez, Afra Ponsa i Facundo Godoy.

Imatge d’Arnau de Montserrat.

 

Els i les estudiants de 2n curs del Grau en Disseny Gràfic del campus Vic han participat en un taller pràctic a càrrec de l’enquadernadora artística Mercè Capell, en el qual han pogut aprendre a realitzar un llibre acabat per ells mateixos. En aquest taller pràctic de 3 hores, els alumnes han après com fer una enqudernació amb tapa solta.

L’enquadernació de tapa solta deu el seu nom al procediment que se segueix per la seva creació, ja que es du a terme en dues parts: per una banda, realitzem la tripa i, per l’altra, fem la tapa. Per tant, abans d’ajuntar les dues parts, tenim efectivament, la tapa solta.

Mercè Capell és enquadernadora artística i propietària de l’establiment Niakare (art del llibre), dedicat al món del paper, la creació i la reparació dels llibres.

L’activitat es va fer des de l’assignatura de Materials i sistemes de reproducció i impressió amb l’objectiu de conèixer millor la postimpressió i els acabats dels diferents processos d’enquadernació.

El passat 15 de maig es va realitzar una taula rodona en la qual es va debatre entorn els estudis d’interiorisme des de la mirada retrospectiva i l’experiència de 4 professionals en diferents àmbits del disseny d’interiors:

Claudia Sevilla és alumni de Llotja (promoció 2000). Dirigeix l’estudi d’interiorisme Espais Arquitectònics que compta també amb un espai comercial de mobiliari, il·luminació i complements. Ha acollit en diverses ocasions estudiants en pràctiques de Llotja i d’altres escoles.

Joan Llongueras, interiorista i arquitecte tècnic, ha estat professor d’Elisava i LCI. Fundador i soci de Coblonal Interiorismo: a més de dissenyar i desenvolupar tota mena de projectes propis (residencials, de restauració, comercials, oficines…), fa realitat els projectes d’altres interioristes com a empresa constructora.

Christian Navarro, arquitecte de formació, va formar part de l’equip de dissenyadors de Vinçon (referent del món del disseny durant molts anys a Barcelona). Actualment dirigeix DomésticoShop – Diagonal. Coneix de primera mà les inquietuds i les necessitats dels professionals i dels clients que acudeixen a Doméstico a la recerca de l’assessorament expert en mobiliari i il·luminació.

Pep Boltà (Llotja, promoció 1991) ha treballat en el seu estudi propi durant més de vint anys conjuntament amb un arquitecte. Ha dut a terme projectes tant per a particulars, com per a empreses i alguna administració pública (hostaleria, exposicions, equipaments, habitatge…). Ha format part de les comissions avaluadores del Treball final d’estudis de l’especialitat d’interiors d’ESDAPC. En l’actualitat, en Pep treballa per a una empresa especialitzada en el muntatge d’exposicions i estands.

Gràcies a l’acord entre l’ESDAPC i la UOC, et pots beneficiar d’un descompte per continuar millorant professionalment. Podràs triar entre un ampli ventall de programes formatius en múltiples àrees: màsters, formació executiva, postgraus, graus, especialitzacions i molt més.


Gaudeix d’un descompte del 15% en els següents programes:

  • Curs d’Anglès online (tots els nivells)
  • Màster universitari d’Humanitats: Art, Literatura i Cultura Contemporànies
  • Màster universitari d’Educació i TIC (E-learning)
  • Màster universitari de Disseny, Identitat Visual i Construcció de Marca

i d’un 10% de descompte en qualsevol programa de la UOC.
(els descomptes són més grans si es fa la matrícula abans)


Escriu a consultoriauoc@esdapcatalunya.cat per demanar el codi de descompte!

Més informació

El passat divendres 5 de maig, els alumnes de 1r curs del campus d’Olot van fer una sortida a Barcelona per veure tres espais ben diferents.

En primer lloc, van visitar l’exposició de l’escultor Jaume Plensa a la Pedrera. L’exposició no va deixar indiferent als alumnes els quals van experimentar les profundes sensacions que provoquen les seves propostes escultòriques.

Posteriorment, el grup es va desplaçar pel passeig de Gràcia mirant algunes propostes d’interiorisme que ofereix el recorregut fins a arribar a la peça fotogràfica “El petó” del fotògraf Joan Fontcoberta situada a la plaça Isidre Nonell.

Per acabar van entrar al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya per gaudir de l’exposició “Correa&Milà, en perspectiva”. Una exposició retrospectiva d’un dels equips d’arquitectes més influents de la segona meitat del segle XX a Catalunya. Allà van poder veure una gran quantitat de dibuixos originals, fotografies, plànols i elements de mobiliari i disseny que són un autèntic llegat de la nostra història contemporània.