La importància de la formació professionalitzadora a l’ESDAPC

A l’ESDAPC volem que l’alumnat aconsegueixi l’èxit, tant personal com laboral, i que gaudeixi del procés. Per aquest motiu, la nostra formació és professionalitzadora i està enfocada a la realitat professional a través de projectes reals. 

L’ESDAPC és un únic centre multicampus distribuït pel territori català. Es tracta d’una institució pública, oficial i que imparteix Graus i Màsters en Ensenyaments Artístics Superiors.

La formació professionalitzadora a l’ESDAPC

Des de l’ESDAPC realitzem una ferma aposta per la formació superior aplicada, la qual permet a l’alumnat adquirir coneixements i habilitats per a una incorporació amb èxit en el mercat laboral.

És per això que donem especial importància als projectes reals durant l’etapa estudiantil a la nostra escola. Aquestes oportunitats són fruit de les sinergies amb l’entorn i amb l’àmbit associatiu, cultural i empresarial. L’alumnat, per tant, forma part, participa i treballa en esdeveniments i projectes reals. D’aquesta manera, els proporcionem les eines necessàries per dominar els recursos artístics i incorporar-se amb èxit al món laboral, així com conèixer la realitat que els espera.

A banda de les sinergies amb l’entorn i el sector, que també passen per la participació en tot tipus d’activitats com xerrades, tallers, col·laboracions o exposicions, oferim pràctiques en empreses de reconegut prestigi. 

L’alumnat de l’ESDAPC es pot beneficiar de pràctiques a institucions i empreses reconegudes del sector, amb la finalitat de que esdevinguin una oportunitat d’aprenentatge i facilitin la integració laboral de l’alumnat.

Per poder donar-los una formació professionalitzadora, també comptem amb instal·lacions punteres amb els últims equipaments i tecnologies. A l’ESDAPC tenim una àmplia gamma de recursos: el plató audiovisual; els laboratoris; el plató de fotografia; les aules informàtiques; els tallers de maquetisme, d’impressió 3D, de modelat, de fusteria, de gravat, de serigrafia, de pintura, de ceràmica, de forja, de fossa o de pedra; entre d’altres.

Per altra banda, tenim la sort de comptar amb un professorat expert i amb llarga trajectòria en el sector. A més, el nostre equip docent també ha estat reconegut per la qualitat, creativitat i innovació dels seus projectes en els premis de disseny més prestigiosos del nostre país i de l’estranger. I gràcies a aquesta formació molts dels nostres alumnes i exalumnes també han estat reconeguts per distincions del mateix nivell. 

Si vols descobrir més sobre la formació professionalitzadora de l’ESDAPC i els nostres estudis, trobaràs més informació a la nostra web.