Els estudiants d’ESDAPC presenten propostes per recuperar el Riu Besòs en una Exposició

Del 29 de maig al 7 de juny, l’Espai Blanc del campus Llotja va acollir l’exposició “Besòs: de la ciutat al riu i del riu, a la ciutat” que mostrava els resultats dels projectes desenvolupats en l’assignatura de Projectes Interdisciplinaris. Aquest any, els estudiants van abordar el repte “Com podem recuperar la relació amb el riu?”, centrant-se en la rehabilitació del riu Besòs.

El riu Besòs, situat en una de les zones més urbanitzades i industrialitzades de Catalunya, ha sofert una significativa degradació a causa de l’explotació i contaminació de les últimes dècades. Problemes com els abocaments de residus, l’eliminació de vegetació en les ribes, la contaminació de l’aigua, l’esgotament de recursos hídrics i la falta d’integració urbanística han portat al fet que la població s’allunyi del riu.

Les 14 propostes presentades a l’exposició van ser desenvolupades pels estudiants de tercer curs d’ESDAPC de les quatre especialitats del campus Llotja. Aquests projectes tenien com a objectiu restablir la relació de la ciutadania amb el riu Besòs, proposant solucions innovadores i sostenibles per a la seva recuperació.

L’exposició va ser una mostra del compromís i la creativitat dels nostres estudiants en abordar problemes reals i buscar solucions que millorin la qualitat de vida de la nostra comunitat.