Estudiants d’ESDAPC participen en el Laboratori de Recerca del DHUB

Tres estudiants d’ESDAPC han participat en el Laboratori de Recerca que s’ha fet al DHUB al voltant de l’exposició “Som Aquí! Les dones en el disseny. 1900 – Avui”. L’Irma Oliveres Binoux, la Lydia Medina i el Josep Vea han posat en pràctica metodologies de recerca d’arxiu en clau feminista amb l’objectiu de dialogar amb els resultats extrets de la investigació prèvia realitzada pel departament de col·leccions del Disseny Hub Barcelona amb motiu d’aquesta exposició temporal.

Els nostres estudiants han format part d’un equip compost per 21 integrats provinents de 7 centres d’ensenyament superior de disseny. A més a més de l’Irma Oliveres Binoux, la Lydia Medina i el Josep Vea d’ESDAPC; també han participat Laura Díaz i Maria Ibars de BAU; Marta Gallego, Ana Martín, Júlia Batlló, Esteban Gutiérrez i Avril Viñeta de l’escola EINA; Jordina Cascante, Carlota González, Laura Rahola i Maria Ruedas d’ELISAVA; Sandra Victoria, Nicole Ramirez i Ana Paula Guerra d’ESDI; Joana Sardà i Fucan Gómez de l’escola Massana; i Amàlia Sancho i Aaron Zirfas de la UOC.

El Laboratori ha estat ideat i tutoritzat per la Dra. Lara Garcia Diaz, investigadora i sociòloga cultural, i coordinat per Carmina Borbonet, del departament d’Educació del Disseny Hub Barcelona. La investigació ha permès aportar més de 100 noms de dones dissenyadores de l’àmbit nacional, així com la producció de més de 30 fitxes tècniques, la localització de 3 peces i la producció d’un dispositiu públic en la vitrina del Centre de Documentació del museu on es presenten les metodologies, processos documentals, terminologies, mapes visuals, fitxes documentals i problemàtiques sorgides al llarg del Laboratori.

El 20 de desembre es van presentar els resultats, comptant amb els participants (estudiants, tutora i coordinadora del projecte), a més a més, de la Teresa Bastardes, la Isabel Cendoya i la Isabel del Moral, comissàries de l’exposició.