“Il·lustrar les emocions com a part de la teràpia”, conferència de l’alumni Marta Marín

L’esclat de la pandèmia el març del 2020 va modificar moltíssimes dinàmiques socials, laborals, emocionals i generacionals de milions de persones. Això és el que li va passar a la Marta Marín, alumni d’ESDAPC, que en ple confinament pel Covid, va poder apostar per ella mateixa i el seu projecte gràfic. Es poden expressar les pors i les emocions a través de dibuixos i pintures com a mètode terapèutic? I que a més ajudi a altres persones? 

Amb Blanco y Miedo va apostar que sí i així es va construir el projecte, amb aquest nom, on il·lustra les seves pors en forma de monstre. Experimenta, crea, s’equivoca i torna a dibuixar-lo durant un any, fins que arriba al cos definitiu que es pot veure ara: només tinta negra i figures senzilles. Compartir les emocions a les xarxes socials pot suposar una exposició molt gratuïta, però la Marta Marín recalca que donar-los forma, veu i un espai amb la salut mental són cabdals.

La Marta Marín, a les seves xarxes | @blancoymedio

 

La conferència “Il·lustrar les emocions com a part de la teràpia” és una activitat dirigida a estudiants de l’especialitat de disseny gràfic del Campus Vic. La il·lustradora ens parlarà del seu projecte, farà una mica de recorregut professional i de referents, també explicarà el procés creatiu que segueix i sobretot, d’alguns aspectes que a ella li hauria agradat saber del món laboral, amb alguns conceptes de salut mental.

Dimecres 25 d’octubre, a les 18.00 h
Campus ESDAPC Vic, Escola d’Art de Vic
Dirigida a estudiants de l’especialitat de Disseny Gràfic