Inauguració del projecte “SACSAC”, el nou embalatge sostenible per al transport de mercaderies

El passat 1 d’abril professors de l’ESDAPC van estar convidats a les instal·lacions d’ADFO, amb motiu de la inauguració del projecte “SACSAC”, un embalatge sostenible per al transport que genera llocs de treball per a persones amb diversitat funcional i en el disseny del qual, han participat alumnes del Grau en Disseny Gràfic.

SACSAC són uns coixins amortidors de gran qualitat per al transport de mercaderies, respectuosos amb el medi ambient, ja que en lloc d’estar fets de plàstic, són de paper i cartó reciclat. El material de les partícules del coixí prové del procés i reciclatge de caixes de Fundació Dr. Trueta. La reutilització d’objectes o material utilitzat i rebutjat, possibilita que es creï un producte de més qualitat i valor que l’original. Els coixins amortidors SACSAC són ideals com a material d’embalatge per al transport i amortiment d’una gran varietat de mercaderies.

El naming d’aquest nou producte i tota la part gràfica del packaging van estar dissenyats pels alumnes de 3r curs, des de l’assignatura de Projectes IV de Disseny Gràfic del campus Vic.

A part de presentar aquest projecte, també es va aprofitar per ensenyar l’evolució del projecte “Muvity”, una aplicació de rehabilitació que promou la participació activa de l’usuari en la seva pròpia rehabilitació, i és una eina per als fisioterapeutes per a fer el seguiment dels seus pacient. En aquest cas el naming i la identitat visual per al sistema gamificat de telerehabilitació física accessible a tothom, també va estar desenvolupada pels alumnes d’ESDAPC des de l’assignatura de Projectes III. Actualment, han agafat el relleu del treball els alumnes del CFGS de Gràfica Interactiva i del Cicle Formatiu de Videojocs de l’Escola d’Art de Vic, que continuen amb la part de l’aplicació de la imatge gràfica a les diferents pantalles, entorns gràfics i personatges del programa informàtic de telerehabilitació.

La inauguració va comptar amb la presència del M. Hble. Sr. Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya, acompanyat del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Anna Erra, alcaldessa de Vic.