“La narrativa audiovisual aplicada a la documentació de processos de creació artística” a càrrec de Itsaso Arizkuren

En aquesta xerrada que ens oferirà la realitzadora audiovisual i fotògrafa Itsaso Arizkuren, ens endinsarem en els principis bàsics de la narrativa audiovisual, centrant-nos en la seva aplicació específica per a la documentació de processos de creació artística.

Explorarem les claus per construir un relat coherent i efectiu, des de l’estructura narrativa fins a la selecció adequada dels elements del llenguatge audiovisual, ajudant-nos d’exemples varis.

Itsaso Arizkuren és realitzadora audiovisual, graduada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra. Forma part de la productora audiovisual Fractal, on lidera l’àrea audiovisual, encarregant-se de la producció i realització dels projectes de la productora.

Ha dut a terme la realització de més de 50 projectes de petit format, entre els quals destaquen la peça educativa “Per què ens posem en risc”, realitzada per al projecte de salut comunitària Projecte FEDE, la sèrie de conferències de divulgació sobre neurociència i màgia de Virtualmindlab (2022-2024) i la realització audiovisual del projecte internacional Intecmed, per ASCAME. Durant els últims cinc anys, Itsaso ha desenvolupat projectes per a clients i entitats com AISGE, CoNCA, Pallapupas, Smedical, Associació Foment de Súria, Trainline, Evidenze, Pickaso, Com2Be i Quadpack, entre d’altres.

Dins de l’àmbit cinematogràfic, destaca la seva feina com a muntadora, tant en ficció com en documental, en projectes com Mikele (Ekhiñe Etxeberria, 2017), Solstici (Nina Solà, 2021), No Vull Ser un Heroi (Joan Pauls, 2023) i Ànima de Cultura (Anna Sanmartí, 2024).

Itsaso combina la seva feina com a realitzadora audiovisual amb la docència. Des de 2014 ha impartit tallers audiovisuals en escoles i instituts col·laborant amb entitats com CPAC, Nadir i Teleduca. Ha treballat com a docent de fotografia a l’Escola Internacional de Fotografia Grisart i actualment és docent de fotografia i realització audiovisual a l’Escola Groc.

Dimecres 24 d’abril d’11.00 h a 12.30 h.
Sala d’Actes Campus Llotja Sant Gervasi
Estudiants de 3r curs de les quatre especialitats