Premi Empòria d’Or, en la categoria Miscel·lània al projecte ‘Cumulonimbus’

El passat 15 de febrer es van donar a conèixer els Premis Nacionals d’Arquitectura Efímera, Emporia. En la categoria Miscel.lània el projecte Cumulonimbus realitzat des del campus Olot en el marc del Festival Lluèrnia 2019 va ser guardonat amb un Emporia d’Or.

El projecte va plantejar transformar el Claustre del Carme d’Olot, seu del Campus Olot, per fer viure als visitants una experiència visual i sonora que recreés la sensació d’endinsar-se en una tempesta per sobre els núvols; els quals vam portar literalment l’interior del claustre, capgirant la percepció de l’espai omplint-lo amb els cumulonimbus tant desitjats. La tempesta de llamps i trons proporcionava una experiència lumínica i sonora pels espectadors, gairebé aterridora per la seva intensitat.

El resultat va suposar la transformació de l’espai, de la seva percepció, generant la sorpresa i el gaudi d’una tempesta en un lloc inesperat. Gaudint des de sobre els núvols d’un espectacle de so i llum recreant un entorn imaginari. El plaer de tocar els núvols amb la punta dels dits.

Participants: ESDAPC. Campus Olot. Sara Calderé, Xènia Baburés, Ingrid Mont, Claudia Ballester, Elsa Hernández, Roc Fàbrega i Xavier Moliner i Milhau.
Coordinador tècnic i material: Salvi Capellà.
Col·laboradors: Nor-b projectes audiovisuals i Corriol serveis educatius.
Edició i vídeo: Alèxia Bahí i Arnau Bartrina

 

 

Més informació