Presentació dels projectes del programa “Dissenyem Comerç”

ESDAPC és un dels centres escollits del projecte “Dissenyem comerç” per a desenvolupar la proposta de redisseny de la identitat de l’eix comercial Fabra Centre.

El projecte Dissenyem comerç ha facilitat que 10 centres d’educació superior en disseny treballessin amb 11 eixos comercials de Barcelona per revitalitzar el comerç de proximitat. El jove talent creatiu de la ciutat ha fet palès el poder transformador de les indústries creatives en propostes innovadores, generades en dues edicions del projecte.

El dimecres, 1 de març, es va dur a terme l’acte de presentació dels projectes impulsats dins el programa Dissenyem Comerç al Foyer del Disseny Hub Barcelona, que va comptar amb la participació d’estudiants, docents i comerciants que han pres part en la darrera edició d’aquesta iniciativa de la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona. Alhora, l’esdeveniment també va servir per anunciar i veure exposats els 11 projectes seleccionats que es materialitzaran al llarg del 2023 en diversos eixos comercials de la ciutat.

Per a desenvolupar aquest projecte en la fase inicial durant el curs 2021-22, es va crear un grup de treball interdisciplinari de 6 estudiants d’ESDAPC del Campus Serra i Abella i Llotja, Joel Lacueva (estudiant de disseny d’espais), Ari Marquès (estudiant de disseny gràfic) Silvia Matey (estudiant de disseny gràfic) Martina Oriol (estudiant de disseny de producte) Ian Parra (estudiant de disseny gràfic) Sergi Romero (estudiant de disseny gràfic) i dues tutores coordinadores del projecte Anna Alcázar  i Adelina Borrell amb la Junta de comerciants de Fabra Centre.

El desenvolupament de la proposta es portarà a terme per un grup de treball de quatre estudiants d’ESDAPC: Ari Marquès, Silvia Matey, Ian Parra i Sergi Romero.