Tres projectes d’alumnes d’ESDAPC premiats als ADG-Laus 2023

Un any més, els premis ADG Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual han guardonat els millors projectes de Disseny del darrer any. Tres treballs dels nostres alumnes d’ESDAPC han estat reconeguts en les categories Aporta Estudiants i Treball Lliure.

Aquests premis, nascuts amb l’objectiu de promoure el disseny, projectar la seva importància cultural i econòmica per a la societat, i donar suport a l’entorn professional, s’estructuren en 5 categories (Disseny Gràfic, Digital, Publicitat, Audiovisual i Laus Aporta).

La innovació, la sorpresa, la qualitat i l’excel·lència habiten també a les aules. Els premis *ADG *Laus Estudiants reconeixen els millors projectes presentats per alumnes d’escoles de disseny i publicitat de tot el país.

A continuació us presentem els projectes d’ESDAPC premiats:

PLATA • DISSENY GRÀFIC

Projecte: L’oreneta sempre torna
Autor: Ekaitz Sánchez

Treball Final de Grau on es demostra l’aprenentatge i el nivell d’assoliment de les competències, així com les diferents parts de la realització d’un projecte gràfic. Una peça editorial que recull quinze relats breus fets a partir de les dades d’una investigació etnogràfica experimental. Alhora, tots són una mateixa història que, afirma la relació del paisatge físic amb la societat de Riba-roja d’Ebre.

PLATA • EDITORIAL

Projecte: Ver más espacio
Autor: Martí Viñuales Guinart

El punt de partida han estat les motivacions i inquietuds personals, les quals calia transformar en coneixement a través de la recerca, i en producte editorial per mitjà de l’exploració de les formes contemporànies del suport imprès. Entenent aquest espai com a pausa, neix el llibre “VER MÁS ESPACIO”, una recopilació d’experiències i sentiments transmesos per l’espai en blanc, i plasmats en textos recreats com a arquitectura gràfica.

BRONZE • DISSENY GRÀFIC

Projecte: Uncle Joan
Autora: Alba Salvadó Corral

L’Uncle Joan neix amb la troballa d’un arxiu familiar secret a Palafrugell. S’inicia l’estudi del seu contingut per descobrir el valor i la relació entre les diferents peces, i es reestructura la narrativa oculta rere aquestes. Creació d’una metodologia d’investigació per reconstruir i visibilitzar vivències personals mitjançant la recuperació i el tractament d’un arxiu familiar, presentant des d’una nova perspectiva diferents esdeveniments històrics i socials.

 

Tots els premiats ADG LAUS 2023