Alba Salvadó, alumni d’ESDAPC, guanyadora del premi “gaudeamus PROJECTA”

Alba Salvadó, que va estudiar Disseny Gràfic a l’ESDAPC , és una de les cinc guanyadores de la 6a edició dels Premis gaudeamusPROJECTA que organitza el Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya, amb el seu treball fi de grau “Uncle Joan”. Ha obtingut el PREMI PROJECTA al millor Projecte Fi de Grau, considerant íntegrament des d’una visió global i transversal tots els seus aspectes conceptuals, plàstics, de desenvolupament, de compromís, de recursos, de responsabilitat, etc., que proposi una àmplia projecció professional i impacte social.

L’Uncle Joan neix amb la troballa d’un arxiu familiar secret a Palafrugell. S’inicia l’estudi del seu contingut per descobrir el valor i la relació entre les diferents peces, i es reestructura la narrativa oculta rere aquestes. El projecte busca donar veu, homenatjar i reivindicar les memòries anònimes. Mostrar noves narratives i conservar-ne l’arxiu original.

El resultat és un fotollibre, guia complementària i peces extraïbles produïts a mà a partir de diferents papers per incrementar l’experiència sensorial, enquadernats amb l’ús de la tècnica suïssa de llom descobert (obertura 180°) i fastener.

Segons l’Alba, dissenyar és respondre a una problemàtica que volem solucionar, aquesta problemàtica és una demanda o un propi qüestionament, un encàrrec o un autoencàrrec no difereix en essència, varien les condicionants, tots dos es concreten oferint solucions conceptuals formals visuals comunicatives, torna la memòria.

La gala de lliurament dels guardons ha tingut lloc el 19 d’octubre en l’Arxiu de la Corona d’Aragó (palau del Lloctinent) de Barcelona on “Pregunta’m Pregunta’t” de Laura Díaz i “L’oreneta sempre torna  d’Ekaitz Sánchez, han obtingut també un dels 7 Accesits finals.

Enhorabona a tots!