Descobreix com el disseny i l’art a ESDAPC impulsen la sostenibilitat

En un món cada vegada més conscient dels problemes ambientals i socials que ens envolten, és essencial que les institucions educatives fomentin la consciència ecològica i la responsabilitat social entre els seus estudiants. L’ESDAPC és un clar exemple d’aquesta visió, amb diversos projectes innovadors que incorporen la sostenibilitat com a valor fonamental.

L’ESDAPC és una institució educativa que ofereix programes de formació en àrees com el disseny gràfic, el disseny d’interiors, les arts plàstiques i moltes altres disciplines creatives. El seu objectiu és preparar els estudiants per a un futur professional competitiu, però també volen formar-los com a ciutadans conscients i responsables.

La sostenibilitat: Un valor fonamental de l’ESDAPC

Un dels valors principals de l’ESDAPC és la sostenibilitat, i aquesta visió es reflecteix en molts dels seus projectes. Per exemple, el projecte “Disseny Circular” busca promoure l’ús responsable dels recursos i la reducció de l’impacte ambiental a través del disseny. Els estudiants treballen en equips per desenvolupar productes o serveis que siguin duradors, reparables i reciclables, promovent així un model econòmic més sostenible.

Un altre projecte destacat és “Arts Plàstiques per al Canvi Social”, que aborda temes socials importants com la igualtat de gènere, la diversitat cultural i la justícia social. Mitjançant l’expressió artística, els estudiants són convidats a reflexionar sobre aquests problemes i a generar un impacte positiu en la societat. Aquest projecte no només promou la responsabilitat social, sinó que també destaca la importància de la creativitat i l’art com a mitjà de canvi.

Projectes sostenibles de l’ESDAPC

A més d’aquests projectes, l’ESDAPC fomenta altres iniciatives sostenibles com tallers de reciclatge creatiu, la utilització de materials i tècniques de baix impacte ambiental en els projectes dels estudiants, i col·laboracions amb empreses i organitzacions compromeses amb la sostenibilitat.

  • Professors i alumnes de l’ESDAPC van participar en el projecte “SACSAC“, un embalatge sostenible per al transport, desenvolupat en col·laboració amb ADFO. Els coixins amortidors SACSAC estan fets de paper i cartó reciclat, i la part visual va ser dissenyada pels alumnes de Disseny Gràfic.
  • Estudiants d’ESDAPC van visitar l’edifici Anthesis Lavola com a part de l’assignatura d’Ecoeficiència i Sostenibilitat. Anthesis Lavola és un proveïdor global de solucions sostenibles i va explicar els processos i materials utilitzats en el disseny de l’edifici.
  • Alumnes de 4t curs d’ESDAPC van poder gaudir de la visita de l’Uxua Solé i la Júlia Marian de l’agència de disseny Nomon design, de branding i disseny de packaging, on es treballa des d’una mirada ecosostenible.
  • L’alumnat d’ESDAPC ha col·laborat en diverses ocasions amb l’empresa Alzamora Packaging a través de projectes en els quals cal dissenyar productes originals i innovadors, però que alhora siguin pràctics, funcionals i sostenibles, adaptant-se a les necessitats de l’usuari final i a les exigències del brífing. 

Uneix-te a la revolució sostenible del disseny

És important destacar que l’ESDAPC no només promou aquests projectes entre els seus estudiants, sinó que també serveix com a exemple per a altres institucions educatives. A través del seu compromís amb la sostenibilitat i la responsabilitat social, l’ESDAPC demostra que l’educació pot ser un catalitzador per al canvi i una via per construir un futur més sostenible.

L’ESDAPC és una institució educativa compromesa amb la consciència ecològica, la reducció de l’impacte ambiental i la responsabilitat social. Amb projectes innovadors com “Disseny Circular” i “Arts Plàstiques per al Canvi Social”, l’ESDAPC fomenta la sostenibilitat com a valor fonamental i prepara els estudiants per afrontar els reptes actuals de manera responsable.

 

Contacta amb nosaltres per informar-te de la nostra oferta formativa!