Lliçó inaugural del curs acadèmic 2022-2023 de l’ESDAPC

El dimarts 25 d’octubre de 2022 tindrà lloc la Lliçó inaugural del curs 2022-2023 de l’Escola Superior de Disseny i d’Arts Plàstiques de Catalunya ESDAPC, al Museu del Disseny de Barcelona.


Vídeo de la Lliçó inaugural del curs acadèmic 2022-2023

 

PROGRAMA DE LA JORNADA:

10.00 h Acreditacions a la recepció del Museu del Disseny

10.30 h Obertura de l’acte a càrrec de Pol Forment, alumni d’Eòlia, Escola Superior d’Art Dramàtic. Benvinguda de l’acte a càrrec de la Sra. Mireia Escobar, directora del Disseny HUB de Barcelona. Presentació de l’acte a càrrec de la Sr. Àngel Luis Miguel Rodríguez, director general de Formació Professional del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

10.45 h Lliçó inaugural a càrrec del Dr. Joan Manuel del Pozo i Álvarez, sota el títol: “Disseny i valors, una relació complexa?”

11.30 h Presentació de Treballs Finals de Grau:

  1.  Neo de Riba Sánchez “Angels” / (Disseny Gràfic)
  2.  Paula Graells Solé “Beyond Wounds” / (Disseny Moda)
  3.  Ivana Serrano Pacheco “Menstruus” / (Disseny Interiors)
  4.  Roger Bartra Barón “Inhalador d’asma” / (Disseny Producte)

12.30 h Cloenda de l’acte a càrrec de la Dra. Carme Ortiz, directora de l’ESDAPC

En finalitzar la jornada es podran visitar les col·leccions del Museu del Disseny de Barcelona.


 

Dr. Joan Manuel del Pozo i Àlvarez

Joan Manuel del Pozo és doctor en Filosofia i Professor emèrit de la Universitat de Girona . Va ser membre cofundador i ha estat director de l’“Observatori d’Ètica Aplicada a l’acció social, psicoeducativa i sociosanitària”. La seva recerca es concentra en Ciceró entorn del qual ha fet diverses publicacions. Ha traduït al català, publicats per la “Fundació Bernat Metge”, tres tractats filosòfics de Ciceró, el De natura deorum, el De re publica i les Paradoxa Stoicorum. Ha fet també la traducció directa del llatí original de l’obra clàssica del pensament polític Utopia de Thomas More. És autor, entre altres llibres i articles, de l’assaig Educacionari, publicat per Ed. 62, una invitació a pensar i sentir l’educació a través de seixanta conceptes; i de l’assaig d’ètica urbana Ciutats de valors, ciutats valuoses, publicat per Ed. Barcino. Manté una intensa activitat com a conferenciant aquí i en diversos països sobre temes d’educació, filosofia, ètica i política.

Com a polític, ha estat diputat al Congrés (1982-1996) i al Parlament (2006-2008), tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Girona (1995-2006) i conseller d’Educació i Universitats en el darrer govern de Pasqual Maragall (2006). Ha estat també conseller de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (2008-2012). A la universitat, entre altres, ha exercit els càrrecs de Vicerector de Recerca i Transferència del Coneixement (2000-2002) i de Síndic (2014-2022).