“Redissenyant els espais per aprendre” a càrrec de Guillermo Bautista

El disseny dels espais educatius d’acord amb la recerca realitzada sobre els entorns d’aprenentatge és fonamental per tal que aquests espais responguin a les necessitats d’innovació metodològica encetades pels centres i els professors.

A la sessió es parlarà del disseny d’espais d’aprenentatge per a respondre a les metodologies actives d’aprenentatge des de la recerca pedagògica i el codisseny, tenint en compte la dimensió pedagògica, ambiental i digital.

Guillermo Bautista és Doctor en Pedagogia. Professor i investigador de la Psicologia i Ciències de l’Educació de la Universitat Oberta de Catalunya-UOC. Director del Màster Interuniversitari de Formació del Professorat. Professor del Màster d’Educació i TIC (elearning). Professor del Màster de Psicopedagogia. Professor associat de Didàctica i Organització Educativa de la Universitat de Barcelona. Professor agregat acreditat de RECERCA per l’AQU. Ha col·laborat amb diferents universitats a escala internacional en l’assessorament sobre espais educatius i formació de professorat fent èmfasi en l’ús d’eines digitals i entorns virtuals. Ha realitzat nombroses conferències sobre el disseny d’espais educatius. Va ser membre del grup DidaktikDesign de la Stockolm University (Suècia). Ha participat com a investigador en diferents projectes competitius. En els últims cinc anys ha dirigit com a IP els projectes SMART CLASSROOM PROJECT, Innovative Educational Methodologies to Design Learning Spaces i SMART CLASSROOM. Codisseny d’entorns d’aprenentatge innovadors: cercant nous models d’aula.

Actualment investigador del grup Smart Classroom Project de la UOC i del Grup EMA de la UB. La seva recerca actual se centra en la relació entre l’espai educatiu i l’aprenentatge i formació del professorat en metodologies innovadores.

La conferència tindrà lloc el dia 11 d’octubre a les 10.00 h a a la Sala d’Actes del campus Llotja.

Us hi esperem!